چاپ کتاب جمعیت شناسی جنسیت با تاکید بر جمعیت زنان ایران

کتاب «جمعیت شناسی جنسیت: با تاکید بر جمعیت زنان ایران» در 5 بخش اصلی، 25 فصل و در 720 صفحه بهمراه یک مقدمه ارزشمند به قلم پروفسور نانسی رایلی استاد دانشگاه بودوین آمریکا تنظیم شده است. بخش اول کتاب تحت عنوان کلیات جمعیت زنان ایران و جهان و در قالب پنج فصل، روند تاریخی تحولات جمعیت شناختی زنان در ایران و جهان، الزامات اجتماعی فرزندآوری و توانمندسازی زنان، تئوری‌های نقش‌های جنسیتی و وضعیت زنان، تحولات نسلی نقش‌های جنسیتی در ایران، و جایگاه بین‌المللی وضعیت زنان ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد. بخش دوم کتاب به جمعیت شناسی اشتغال زنان اختصاص یافته و فصل‌های چهارگانه آن به بحث پیرامون ابعاد جمعیت شناختی اشتغال زنان، اشتغال زنان و تاثیرات آن بر روابط زناشویی، جامعه پذیری رسمی الگوهای اشتغال زنان در ایران، و تحلیل جمعیت شناختی نگرش ایرانیان به اشتغال زنان می‌پردازد. از فصل‌های پنجگانه، بخش سوم کتاب تحت عنوان جمعیت شناسی جنسیت و مذهب به بحث و بررسی درباره جمعیت شناسی زنان در جوامع اسلامی، وضعیت زنان مسلمان در مقیاس بین‌المللی، چالش‌های هویت دینی زنان در جوامع غربی، دینداری و فرزندآوری زنان در ایران، و تمایزات شیعی- سنی نگرش جنسیتی در ایران می‌پردازد. ملاحظات جمعیت شناختی جامعه پذیری جنسیتی در بخش چهارم کتاب و در قالب فصل‌های شش‌گانه آن تحت عناوین زنان و زبان: همگرایی جنسیتی در سیستم آموزشی ایران، مطالعه میان فرهنگی جامعه پذیری جنسیتی در نیوزیلند و ایران، هژمونی مردانه در جامعه پذیری رسمی نسل آینده جمعیت ایران، جامعه پذیری رسمی الگوهای پوشش زنان در ایران، و تحلیل جمعیت شناختی نگرش ایرانیان به پوشش زنان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بخش پنجم کتاب نیز به نگرش‌های جنسیتی در جامعه معاصر ایران می‌پردازد و فصل‌های شش‌گانه آن به موضوعات و مباحث اساسی شامل نگرش جنسیتی در حوزه‌های عمومی و خصوصی، ملاحظات جمعیت شناختی کلیشه‌های جنسیتی، ابعاد جمعیت شناختی ضرب‌المثل‌های جنسیتی، تحلیل جمعیت شناختی ترجیح جنسیتی، نگرش اجتماعی به سقط جنین زنان و ملاحظات جنسیتی نگرش‌های جمعیت شناختی اختصاص یافته است.